Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi ahjuliha karamellistatud sibulatega koos köömnese kartulivormiga

Küllusliku ja karamellise sibulaga ahjuliha on mõnus ja mahlane praad. Sinna sobib hästi seltsiliseks sättida kihiline köömnetega kartulivorm. Krõbedate servadega kartuliviilud, mahlane liha ja ohtralt sibulat – see kooslus võidab südameid mängleva kergusega.
Rannarootsi ahjuliha karamellistatud sibulatega koos köömnese kartulivormiga

Koostisosad

Kogus: neljale
• Rannarootsi ahjuliha karamellistatud sibulatega Kartulivorm
• 70 g võid • ½ tl köömneid
• 2 sl pardi- või searasva, sulatatuna
• Soola ja pipart
• 700 g kartuleid, koorimata ja õhukeste viiludena
• 2 sibulat, õhukeste poolratastena
• Soolahelbeid
• Värskeid ürte

Valmistamine

Rannarootsi ahjuliha karamellistatud sibulatega on karbiga ahju toode. Eemalda karbilt etikett ja torka kile sisse 2–3 auku nii, et kile katki ei rebeneks. Küpseta karbiga 180 °C ahjus 60 minutit, kasutades võimalusel pöörleva õhu režiimi. Lõpus eemalda kile ja küpseta veel 10 minutit, et liha muutuks kuldpruuniks.
Kartulivormi jaoks rösti köömneid pannil umbes minutijagu. Jahuta. Aseta kilekotti ja tambi kas tainarulli või pudeliga veidi peenemaks. Võid kasutada ka uhmrit ja köömned peenemaks uhmerdada. Kalla kaussi. Lisa pardirasv, 2 supilusikatäit võid, 1 tl soola ja pipart. Lisa viilutatud kartulid ja sega kõik läbi. Jaota neljandik kartulitest võiga määritud küpsetuspaberile asetatud küpsetusvormi raami sisse nii, et nad moodustaksid ühtlase kihi. Hauta sibulat pannil keskmisel kuumusel või sees, kuni sibul on klaasjas ja kergelt karamellistanud. Säti kolmandik sibulast kartulikihile ja sinna peale säti jällegi kartulikiht. Korda sama veel kaks korda. Küpseta 200 kraadi juures ca 45 minutit, kuni kartulid on pehmed. Määri vormi sulavõiga ja küpseta veel kümmekond minutit, kuni kartuli on kergelt kuldne ja pealmine kiht muutub krõbedaks. Eemalda ettevaatlikult küpsetusvorm. Serveerides puista peale veidi soolahelbeid ja värskeid ürte.