Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi Hoisin šašlõkk sooja porgandi ja fenkoli salatiga

Mõnus, värvikirev soe salat maitseb hästi kõigile neile, kes armastavad šašlõkki nautida köögiviljalisandiga. See suurepärane ja veidi teistlaadne salat pakub vürtsikale ja maitseküllasele šašlõkile väärikat seltsi.
Rannarootsi Hoisin šašlõkk sooja porgandi ja fenkoli salatiga

Koostisosad

Kogus: 4-6-le
• Rannarootsi Hoisin marinaadis šašlõkki
• 500 g porgandit, koorituna ja sõrmepikkuseks-jämeduseks tükeldatuna
• 1 fenkol, sektoriteks tükeldatuna
• 2 suuremat punast sibulat, koorituna ja sektoritena
• 4 sl oliiviõli
• Soola ja pipart
• Serveerimiseks värskeid ürte
Kaste:
• 2 sl piiniapähkleid
• 2 sl päevalilleseemneid
• ½ tl tšillihelbeid
• 2-3 sl palsamiveiniäädikat
• 1 sl sidrunimahla
• 1 sl mett või suhkrut
• Soola ja pipart

Valmistamine

Grilli liha hõõguvatel sütel 20–25 minutit, prae pannil 20–25 minutit või küpseta ahjus 200 °C juures 40 minutit. Salati valmistamiseks kuumuta ahi 200 kraadini. Laota ahjuplaadile porgand, fenkol ja sibul. Piserda ca 2 sl oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Rösti ahjus, aeg-ajalt segades, umbes 25 minutit. Jahuta veidi. Võid köögivilju ka grillil röstida. Samal ajal, kui köögiviljad küpsevad, kuumuta pannil ülejäänud õli ning prae päevalille- ja piiniaseemneid koos tšillihelvestega keskmisel kuumusel mõned minutid. Ära kõrbema lae. Jahuta veidi ja sega siis juurde äädikas, sidrunimahl ja mesi või suhkur. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla saadud kaste röstitud köögiviljadele, sega läbi ja tõsta taldrikule. Puista peale värskeid hakitud ürte ja serveeri kohe.