Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi Rabajõhvika grill-liha vastupandamatu peedi-kitsejuustu ja marineeritud punase sibula salatiga

Magus peet, palsamiveiniäädikas marineerinud punane sibul, kitsejuust ja röstitud kõrvitsaseemned annavad kokku sellise maitsekoosluse, millest võib sõltuvusse jääda. Eriti siis, kui seltsiks pakkuda rabajõhvika marinaadilt magushapuka maitselisa saanud grill-liha. Suvisel ajal kasuta kindlasti noori magusaid peete.
Rannarootsi Rabajõhvika grill-liha vastupandamatu peedi-kitsejuustu ja marineeritud punase sibula salatiga

Koostisosad

Kogus 4-le:
• 1 pakk Rannarootsi Rabajõhvika grill-liha
• 200 g mini Rooma salatit, väiksemaks rebituna
• 400 g keedetud- või ahjupeeti, tükeldatuna
• 1 punane sibul, poolratastena
• 200 g pehmemat kitsejuustu
• Paar peotäit kõrvitsaseemneid, röstituna
• Soola ja pipart
Kaste:
• 3-4 sl palsamiveiniäädikat
• 2 sl mett
• 50 ml oliiviõli
• Soola ja pipart

Valmistamine

Grilli liha hõõguvatel sütel 12–15 minutit, liha aeg-ajalt keerates või prae pannil 15–20 minutit või küpseta ahjus 200 °C juures 40 minutit. Sega kokku palsamiveiniäädikas ja mesi ning tõsta sibula poolrattad marineerima. Samal ajal valmista ette salat. Laota vaagnale salatilehe, sinna peale tõsta tükeldatud peet ja peedile kitsejuust. Tõsta sibul marinaadist salatile ja puista peale kõrvitsaseemneid. Lisa marinaadile oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Nirista salatkaste salatile. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.