Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi Rabajõhvika šašlõkk kireva maasika-kitsejuustu ja röstitud mandli salatiga

Värvikirev ja suviselt hõrk maasika-kitsejuustu salat on kindlasti iga suvise toidulaua ehteks. Suvemagusate maasikate, kitsejuustu, röstitud mandlihelveste ja rikkalikku balsamico-ga valmistatud salatit tuleb tõenäoliselt igaks juhuks kohe topelt portsjon teha, sest tõenäoliselt saab ta üsna kiirelt otsa. Koos mahlase šašlõkiga maitseb imehästi!
Rannarootsi  Rabajõhvika šašlõkk kireva maasika-kitsejuustu ja röstitud mandli salatiga

Koostisosad

Kogus: 4-le
• 1 pakk Rannarootsi Rabajõhvika šašlõkki
• 100 g spinatit
• 100 g frillice salatit
• 300 g maasikaid, poolitatuna
• 200 g pehmet kitsejuustu, tükeldatuna
• 70 g mandlihelbeid, kergelt röstituna
• Värsket basiilikut ja/või münti
• Soola ja pipart
Kaste:
• 3-4 sl oliiviõli
• 2 sl balsamico kreemi
• 1 sl mett
• Soola ja pipart

Valmistamine

Šašlõki valmistmaiseks grilli liha hõõguvatel sütel 20–25 minutit, prae pannil 20–25 minutit või küpseta ahjus 200 °C juures 40 minutit. Sega kokku salatikastme komponendid. Maitsesta. Salati jaoks laota vaagnale värske spinat ja frillice salat. Sinna peale laota poolitatud või sektoriteks lõigatud maasikad. Maasikate peale säti tükeldatud kitsejuust ja puista üle röstitud mandlilaastudega. Kalla peale kaste, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.