Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi Rabajõhvika toorvorstid suvise Kreeka salatiga

Suvistest värsketest viljadest Kreeka salat on alati kindla peale minek, sest vähe on neid kellele tomati-kurgi-sibula-oliivide ja fetajuustu kooslus ei meeldiks. Suvisel hooajal kasuta kindlasti võimalikult kodumaised vilju ja nii saavadki ühel laual kokku igati eestimaine rabajõhvikas ning kuumast Kreekast pärit ajatuks klassikaks saanud salat.
Rannarootsi Rabajõhvika toorvorstid suvise Kreeka salatiga

Koostisosad

Kogus 4-le:
• 1 pakk Rannarootsi Rabajõhvika toorvorste
• 200 g värsket rohelist salatit
• 2-3 lühikest kurki, kartulikoorimisnoaga tõmmatud õhukeste ribadena
• 2-3 tomatit, viilutatuna
• 1 punane sibul, poolratastena
• 200 g fetajuustu, väiksemaks murendatuna
• 100 oliive, kividega
• Soola ja pipart
• Värsket basiilikut vm ürti
Salatikaste:
• 2-3 sl punase veini äädikat
• 50 ml oliiviõli
• Soola ja pipart
• Veidi suhkrut

Valmistamine

Grilli toorvorste hõõguvatel sütel 8–10 minutit või prae pannil 10–15 minutit või küpseta ahjus 200 °C juures 15 minutit. Salati valmistamiseks sega esmalt kokku salatikaste. Maitsesta. Laota roheline salat vaagnale või taldrikule, säti salatile õhukesed kurgiviilud koos tomatiga. Laota sinna punane sibul, pudista juurde fetajuust ning lisa viimasena oliivid. Kalla peale salatikaste. Maitsesta soola ja pipraga ning puista peale basiilikut või muud värsket ürti.