Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi EHE Vinkumuffinid

Mõnusalt kuldkollased muffinid, mille seest uudishimuliku vinku nina paistmas. Hea lihtne ja kiire valmistada ning kindlasti ka laste lemmik. Kui soovid, siis lisa muffini seest nina välja pistvale vinku nina otsa veel hea peotäis riivitud juustu. Juust ja vinku on väga head sõbrad ja neile meeldib koos ühes muffinis uhkeldada
Rannarootsi EHE Vinkumuffinid

Koostisosad

Kogus: 12 muffinit
• 12 Rannarootsi EHE viinerit
• 2,5 dl nisujahu
• 2,5 dl maisijahu (nt Veski Matil on olemas maisijahu)
• 1 tl küpsetuspulbrit
• 2 muna
• 2,5 dl piima
• 75 g võid, sulatatuna
• Näpuotsaga soola ja suhkrut
• Soovi korral riivitud juustu
• Serveerimiseks meelepärast ketšupit

Valmistamine

Pane ahi sooja 200 kraadi peale. Ahjus soojenemise ajal sega valmis tainas. Selleks sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Teises kausis sega sulatatud või, lahtiklopitud munad ja piim. Ühenda omavahel mõlemad segud. Sega vaikselt tainast tõstes, kuni tükke enam pole. Ära üle sega, siis muutub tainas tuimaks ja kuivaks. Jaga tainas 12 muffinivormi vahel. Torka igasse muffinisse püsti viiner (võid viineri alumise osa ära lõigata, siis seidab viiner paremini püsti). Kui soovid, puista iga muffini peale ka riivitud juustu. Küpseta ahjus ca 15 minutit, kuni muffini sisse torgatud tikk puhtana välja tuleb. Serveeri kas soojalt või külmalt ning juurde paku meelepärast ketšupit.