Rannarootsi

Retseptid

Caesari salat Rannarootsi EHE veisesingi ja vutimunadega

Caesari salat on salatite klassik, mis algselt valmis vaid Rooma salatist, parmesani juustust, krutoonidest ja salatikastmest. Aja jooksul on salati saanud lugematul hulgal tõlgendusi ja miks mitte katsetada klassikalisele kombinatsioonile lisada vutimune ja veisesinki. Tulemuseks on maitsev ja toitev salat, mis sobib hästi näiteks õhtusöögiks või miks mitte ka pidulauale sättida.
Caesari salat Rannarootsi EHE veisesingi ja vutimunadega

Koostisosad

Kogus: kahele
• 1 pakk Rannarootsi EHE veisesinki
• 1 väiksem pea Rooma salatit
• Paar peotäit krutoone (võid need ise valmistada nt poolkuivast ciabattast tükke rebides ja neid ahjus või pannil oliiviõli ning küüslauguga koos krõbedaks röstida)
• 4 vutimuna, keedetuna
• Paar peotäit parmesanilaaste (võid need juustust kartulikoorimisnoaga tõmmata)
• Soola ja pipart
Salatikaste: • 2-3 sl täisrasvast majoneesi
• 0,5 tl sinepit
• 1 küüslauguküüs
• Veidi sidrunimahla
• Paar anšoovisefileed
• Paar sortsu Worcesteri kastet
• 3-4 sl oliiviõli • Soola ja pipart

Valmistamine

Töötle kõik salatikastme komponendid purustajas või blenderis ühtlaseks. Salati valmistamiseks rebi Rooma salatist parajad tükid. Sega need salatikastmega. Aseta kastmega segatud salat kahele taldrikule või suuremale vaagnale. Sinna peale või juurde laota krutoonid, veisefilee viilud ja pooleks lõigatud vutimunad. Puista peale parmesanilaaste. Maitsesta soola ja pipraga.