Rannarootsi

Retseptid

Jaapanipärane Ramen supp pardiga

Ramen-supi puljong on aromaatne ning küllastunud ingverist, tšillist ning teistest maitseainetest. Üldjuhul rändab sellise supi sisse ka pikalt ahjus küpsenud liha. Kas tegemist on pardi-, sea-, veise- või mõne muu lihaga oleneb täiesti sööja isiklikest eelistustest, aga soovitav on kasutada pikalt küpsenud ahjuliha, mille valmimine võtab kahjuks rohkelt aega. Kuna Ramen supi valmistamise võlu on selle valmimise kiirus ja lihtsus, siis on soovitav kasutada selle supi valmistamisel eelküpsetatud liha. Rannarootsi tootevalikus olev ürtidega pool parti on selleks suurepärane võimalus. Liha küpseb valmis juba 20 minutiga – see on täpselt paras aeg valmistada ette kogu ülejäänud supp!
Jaapanipärane Ramen supp pardiga

Koostisosad

Kogus: neljale
  • 1 l köögiviljapuljongit 
  • 2 sl hakitud ingverit 
  • 2 sl hakitud tšillipipart 
  • 2 tl austrikastet 
  • 2 sl sojakastet 
Lisandid:
  • 1 pk Rannarootsi Prantsuse ürtidega pool parti 
  • 4 muna 
  • 200 g šampinjone 
  • 2 varssellerivart 
  • suur peotäis värsket koriandrit 
  • 8 paksoilehte 
  • 1 porgand (toores) 
  • soola, pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 kraadini ning küpseta parti ahjus 20-25 minutit, vahepeal võid liha vormi tekkinud leemega niisutada.
Prae pannil munad valmis, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta potis puljongit ning lisa ingver, tšilli, austri- ja sojakaste.
Viiluta seened ning prae pannil läbi. Lisa puljongile. Viiluta varssellerid, haki koriander ning lisa samuti puljongisse. Keeda puljongit kümmekond minutit ning seejärel lisa paksoilehed, keeda veel 2 minutit. Köögivilja- ehk juliennelõikurit kasutades lõika porgandist ribad, jaga need supikaussidesse. Jaota kaussidesse puljongis olevad seened, paksoilehed ja varssellerid. Pista kaussidesse meelepärane kogus küpsetatud pardiliha ning aseta peale praemuna. Vala kaussidesse puljong, raputa peale soola-pipart, pisut koriandrit ning serveeri!

Tähelepanek:
Traditsiooniline Ramen-supp koosneb munanuudlitest ning need võid soovi korral supile lisada.

Sellist eelküpsetatud pardiliha võid kasutada veel mitmesugustes teistes roogades:
  • Pardilihavrapi sees kasuta tortilja täidisena
  • Rebitud lihaga burger. Kasuta pardiliha burgeri vahel kotleti asemel.
  • Tatrasegadik. Sega pannil kokku keedetud tatar, paprika, pardiliha, riivitud suvikõrvits ja herned. Roa sidumiseks vala juurde lahtiklopitud muna ning lase sel hüübida.
  • Pardipasta. Kasuta liha pastaroas. Kuumuta pannil koor, lisa hakitud päikesekuivatatud tomatid, Kreeka pähklid, pardiliha, parmesani ning pasta ja sega kiirelt kõik ühtlaseks