Rannarootsi

Retseptid

Kinoaseemnetega šnitsel klopitud kurgisalati ja sidruni-jogurtikastmega

Kui roa peategelane on seafileest valmistatud šnitsel, siis selle juurde sobib serveerimiseks kindlasti miskit kerget. Kiirelt valmiv värskendav kurgisalat ning jogurtikaste sobivad pannil valmistatud šnitsli juurde imehästi. Klopitud kurgisalat tähendab seda, et see jääb lõpptulemusena kergelt marineeritud, mille kiirele valmimisele aitab kaasa just selle eelnev kloppimine koos maitseainetega. Selline salat sobib serveerimiseks eriti hästi just sealihaga, ka suvisel ajal grillitud lihaga!
Kinoaseemnetega šnitsel klopitud kurgisalati ja sidruni-jogurtikastmega

Koostisosad

Kogus: kolmele
  • 1 karp Rannarootsi kinoaseemnetega šnitslit seavälisfileest 
Kurgisalat
  • 1 pikk kurk 
  • 2 tl tšillit, hakituna 
  • 1 tl valgeveiniäädikat 
  • 1 tl (kuhjaga) köömneid 
  • 2 sl värsket tilli, hakituna 
  • 2 tl värsket ingverit, hakituna 
  • 1 tl roseepipart, kergelt purustatuna 
  • soola, pipart , suhkrut 
Sidruni-jogurtikaste
  • 2 sl päevalilleseemneid 
  • 100 g Kreeka jogurtit 
  • 2 tl riivitud sidruni koort 
  • 50 g majoneesi 
  • 2 sl tilli, peeneks hakituna 
  • soola, pipart suhkrut

Valmistamine

Lõika kurgist viilud, ribad või laastud. Pane kõik komponendid kaussi, lisa maitseks soola, pipart ja suhkrut. Kata kauss kaane või taldrikuga ning raputa kaussi kõvasti veidi aega. Maitsesta lõplikult ning serveeri!
Kastme jaoks rösti päevalilleseemned kuival kuumal pannil ning seejärel jahvata peeneks jahuks. Sega kõik komponendid omavahel kokku ning maitsesta täiendavalt soola, pipra ja suhkruga.
Tähelepanek: Enne söömist lase sel kastmel võimalusel vähemalt pool tunnikest enne söömist maitseid koguda.
NB! sedasorti kurgisalat ei sobi pikemaajalisemaks säilitamiseks!