Rannarootsi

Retseptid

Pannisalat toorvorstiga

Lihtne suvine salat, mille valmimisaeg on eriti lühike. Võid selle roa valmistamisel kasutada küpsetamata toorvorste, kui aga eelmisest grilimisest on järelejäänud küpsetatud toorvorste, siis saad neidki väga edukalt siin toidus kasutada!
Pannisalat toorvorstiga

Koostisosad

Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 15 min
  • 2-3 tk toorvorsti, nt Rannarootsi Odessa toorvortid
  • 200 g jääsalatit
  • 200 g suvikõrvitsat
  • 4 keedetud kartulit
  • 2 tl võid
  • 6 kirsstomatit
  • värsket rohelist tilli
  • soola, pipart
Kaste
  • 1 dl hapukoort
  • 1 dl majoneesi
  • 1 marineeritud kurk
  • 0,25 tl sidruni riivitud koort
  • soola, pipart, suhkrut

Valmistamine

Küpseta toorvorstid vastavalt pakendil soovitatule. Võimalusel võid kasutada juba küpsetatud toorvorste ning sellisel juhul kuumuta need pannil kiirelt läbi.
Tükelda jääsalat ja viiluta suvikõrvits ja kartul. Sulata pannil 1 tl võid, lisa jääsalatiribad ning kuumuta kergelt läbi. Maitsesta ning jaota kahele taldrikule. Seejärel lisa pannile ülejäänud või ning pisut õli ning kuumuta kartuli- ja suvikõrvitsaviilud läbi, raputa peale pisut soola ja pipart. Lisa need seejärel jääsalatile. Pane juurde kirsstomatid ning tükeldatud toorvorstid. Raputa peale tilli ning maitsesta.
Kastmeks sega omavahel hapukoor ja majonees, lisa hästi peeneks tükeldatud kurk ning hakitud till. Lisa sidruni riivitud koor ning maitsesta! Soovi korral lisa maitseks pisut marineeritud kurgi vedelikku.