Rannarootsi

Retseptid

Peekoni-rooskapsasalat Rannarootsi broileri- või kalkunipeekoniga

Rannarootsi kalkuni- või broilerilihast peekon on oluliselt madalama rasvasisaldusega, kui traditsiooniline sealihast valmistatud peekon. Seepärast sobib see just seesugustesse roogadesse, mille rasvaprotsenti soovitakse hoida madalamana. Järgnevalt üks lihtne salatiretsept, mis sobib tegelikult kõige paremini söömiseks iseseisva roana!
Peekoni-rooskapsasalat Rannarootsi broileri- või kalkunipeekoniga

Koostisosad

  • 1 pk Rannarootsi peekonit broileri- või kalkunilihast 
  • 250 g rooskapsaid 
  • 50 g riivitud juustu 
  • 2 sl värsket tilli, hakituna 
  • 2 sl Kreeka pähkleid, hakituna 
  • 5 tk kuivatatud datlit, peenemaks hakituna 
  • soola, pipart 
Kaste:
  • 1 tl mahedat sinepit 
  • 2 tl sidrunist pressitud mahla 
  • 3 sl seesamiõli 
  • 1 tl vedelat mett

Valmistamine

Lõika peekon väikesteks tükkideks ning prae pannil kergelt läbi. Eemalda rooskapsast pealmised „transpordilehed” ning lõika rooskapsad neljaks. Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni, seejärel lisa rooskapsasektorid, keeda 3-5 minutit (kuni need on pehmed, aga siiski kergelt krõmpsud), nõruta. Sega rooskapsad kokku ülejäänud ainetega. Sega kastmeained omavahel ning nirista salatile!

*Rooskapsas säilitab oma kauni värvuse siis, kui ehmatad neid peale nõrutamist koheselt võimalikult külma veega!