Rannarootsi

Retseptid

Poke sealihaga

Poke on roog, kus on võimalik kasutada eelmisest toidukorrast järelejäänud toitu. Algselt on tegelikult tegemist Havailt pärit roaga, kus seda süüakse alati toore kalaga serveeritult. Võimalusi selle valmistamiseks on mitmeid ning nii on kala asendatud vastavalt meelepärasele ning võimalustele. Nii, et kui jääb toidukorrast järgi liha, siis saab seda edukalt ärakasutada poke-kausis.
Poke sealihaga

Koostisosad

Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 15 min
  • ca 150 g keedetud riisi 
  • 150 g küpsetatud sealiha nt Rannarootsi Põrsas kotis 
  • 50 g toorest porgandit 
  • 2 sl (kuhjaga) wakame vetikasalatit 
  • 2 sl marineeritud ingverit 
  • peotäis värsket jääsalatit 
  • 1 tl hakitud tüümiani 
Kaste:
  • 2 sl heledat sojakastet 
  • 2 sl riisiäädikat 
  • 2 sl seesamiõli 
  • mett

Valmistamine

Võta 2 kaussi ning jaota nendesse kõik poke komponendid. Sega kastmeained omavahel ning lisa maitse järgi mett. Piserda kaste toidule ning serveeri koheselt!