Rannarootsi

Retseptid

Rannarootsi Grillvorstikesed kodujuustuga võis praetud noore kapsa, ahjukartuli ja kodujuustukastmega

Kodujuustuga grillvorstid on tõelised tegijad mõnusate maitsete maailmas. Sellised nauditavalt koduse maitsega ja igati omad. Sellisele maitsekooslusele sobib lisaks pakkuda ka tuttavaid ja turvalisi maitseid nagu näiteks võis praetud noort kapsas värske tilliga, ahjukartuleid ja - üllatus-üllatus – kodujuustu. Sest küll ei tee küllale kunagi liiga.
Rannarootsi Grillvorstikesed kodujuustuga võis praetud noore kapsa, ahjukartuli ja kodujuustukastmega

Koostisosad

Kogus 4-le:
• 1 pakk Rannarootsi grillvorste kodujuustuga
• 1 väiksem kapsapea, sektoriteks lõigatuna
• 50 g võid
• Soolahelbeid
• Värskelt jahvatatud musta pipart
• sidrunimahla
• Hakitud värsket tilli
• 400 g kartuleid, sektoriteks lõigatuna
• Rapsiõli
• 300 g Farmi kodujuustu
• 2-3 sl hapukoort

Valmistamine

Vorstide küpsetamise jaoks grilli neid hõõguvatel sütel 8–10 minutit või prae pannil 10–15 minutit või küpseta ahjus 200 °C juures 15 minutit. Tõsta kartulisektorid ahjuplaadile, piserda rapsiõli ning soola ja pipraga ning küpseta 200-220 kraadi juures ca 30-40 minutit, kuni kartulid on kuldsed ja pehmed. Kapsa valmistamise jaoks sulata pannil keskmisel kuumusel või ning prae noort kapsast mõlemalt poolt, kuni see hakkab kergelt pruunistuma. Maitsesta soola ja pipra ning sidrunimahlaga. Serveerides puista peale värsket tilli. Sega kodujuust hapukoorega ja puista peale värsket hakitud tilli. Maitsesta soolaga. Serveeri grillitud või küpsetatud vorste koos kuumade kartulite, kuuma kapsa ja külma kodujuustukastmega.