Rannarootsi

Retseptid

Islandi samblikuga seapraad koheva brokoli-hernepüreega

Rannarootsi Islandi samblikuga seapraad on inspireeritud loodusest ning seetõttu sisaldab ka maitseandmiseks põdrasamblikku. Krõbeda koorikuga ahjupraad valmib ahjus umbes tunnijagu ning seetõttu sobib hästi selle roa kõrvale serveerimiseks lihtsasti valmiv brokoli-hernepüree. See kohev püree jääb lõpptulemusena äratuntava herne mekiga, kuid samas sobitub hästi just seesuguse roa kõrvale. Kastmeks võid kogu roale peale piserdada pisut oliiviõli või siis valmistada koorese kastme 100 g rõõsast koorest (35%) ning 1 dl sulatatud juustust. Maitseks lisa nende komponentide kuumutamisel pisut soola.
Islandi samblikuga seapraad koheva brokoli-hernepüreega

Koostisosad

Kogus: kolmele-neljale
  • Rannarootsi Islandi samblikuga seapraad 600 g 
  • 300 g brokolit 
  • 200 g külmutatud herneid 
  • 2 sl võid 
  • 0,5 dl piima 
  • 2 sl riivitud parmesani juustu 
  • soola

Valmistamine

Seaprae valmistamiseks eemalda karbilt kile, küpseta praadi karbiga 180 °C ahjus 60 minutit. Võimalusel kasuta pöörleva õhu režiimi, ära kasuta grillrežiimi. Pärast küpsetamist lase lihal 10 minutit järelküpseda.
Sel ajal, kui liha on ahjus, keeda brokoli soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lõpu poole lisa minutiks brokolile seltsi ka herned. Seejärel nõruta ning püreesta köögiviljad koos või ja piimaga ühtlaseks massiks. Sobiva tekstuuri saamiseks võid lisada juurde täiendavalt piima. Kõige viimasena lisa segades juurde parmesan. Vajadusel maitsesta soolaga.