Rannarootsi

Retseptid

Kodused küüslaugukartulid Searulaadiga

Koduse olemusega kartulid, mis sobivad imehästi jahedasse hooaega. Serveeri näiteks koos Rannarootsi Searulaadi või Magushapu seaküljega. 
Kodused küüslaugukartulid Searulaadiga

Koostisosad

Kogus: kahele - kolmele 
Lisandi valmistamisaeg: kuni 15 min
  • 1 kg kartuleid 
  • soola 
  • 100 g oliiviõli 
  • 4 küüslauguküünt 
  • 4 sl hakitud peterselli 
  • 2 sl pärmihelbeid

Valmistamine

Valmista Rannarootsi ahjupraad vastavalt pakendil olevale juhisele.
Koori kartulid, tükelda väiksemateks tükkideks ning keeda soolaga maitsestatud vees ca 5-7 minutit. Nõruta seejärel kartulid ning pane need ahjuvormi (võimalusel ühe kihina). Sega omavahel oliiviõli, hakitud küüslauguküüned ja petersell ning nirista segu kartulitele. Sega, et kõik saaks õliseguga kokku. Raputa üle pärmihelvestega ning küpseta seejärel ahjus 200 kraadi juures 15-20 min ehk seni kuni kartulid kerge kuldpruuni jume omandavad. Maitsesta vajadusel.
PS! Küpsemise ajal või vahepeal kartuleid pöörata 1-2 korda.