Rannarootsi

Retseptid

Bataadivõileivad Odessa toorvorstiga

Kui oled bataadisõber, siis tasub kindlasti seda retsepti lähemalt uurida! Tegemist on justkui võileivaga, milles leib on asendatud hoopis ahjus röstitud bataadiviiluga. Talvisel ajal kasuta röstimiseks ahjus, kui suvisel aja võid bataadiviilud grillil valmis küpsetada. Seejärel saad sinna peale kuhjata meelepäraseid komponente!
Bataadivõileivad Odessa toorvorstiga

Koostisosad

Kogus: 4 tükki
Aeg: 20-25 min

Valmistamine

Lõika bataat pikuti viiludeks – võileibade valmistamiseks kasuta 4 suuremat viilu. Pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Võid ahjuplaadile lisada ka toorvorstid. Küpseta 200 kraadi juures ca 15- 25 min (aeg sõltub suuresti bataadiviilude paksusest). Kui kasutad grilli, siis küpseta neid mõlemalt poolt ca 5 minutit.
Samal ajal keeda vutimune keevas vees 3 minutit, seejärel aseta need külma vette, et hiljem oleks lihtsam koorida!
Valminud bataadiviiludele määri peale majonees. Kata avokaadoviiludega ning seejärel aseta peale toorvorstiviilud. Kata lutserni idude või küüslaugu idanditega. Kui armastad küüslauku, siis kasuta kindlasti viimast! Seejärel lisa poolitatud vutimunad ning asu maiustama!