Rannarootsi

Retseptid

Hommikuvõileib praemuna ja peediga

Kui eelmise päeva lõunasöögist peaks järele jääma mõni lihatükk, siis sobib see hästi kasutamiseks järgmise päeva hommikusöögis. Üks toekas võileib näiteks annab hommikussse mõnusalt särtsu ning maitseelamusi, samuti hoiab kõhu lõunani näljatundest vaba!
Hommikuvõileib praemuna ja peediga

Koostisosad

Valmistusaeg: kuni 15 minutit
Kogus: kahele
  • 4 leivaviilu (Rukkipala või mõnda muud lameleiba) 
  • sulatatud juustu 
  • 1-2 keedetud peeti 
  • 2 tl majoneesi 
  • 0,5 küpset avokaadot 
  • 2 paksemat praesingiviilu (näiteks Rannarootsi Rullsinki
  • 2 muna 
  • koriandrit 
  • soola, pipart

Valmistamine

Rösti või prae leivaviilud kergelt läbi. Määri kahele leivaviilule sulatatud juust, laota nendele peediviilud ning määri peale majonees. Tõsta leibadele pannil läbi praetud sealihaviilud. Prae munad pannil valmis, (kollane peab jääma vedel) ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pramunad võileibadele kõige peale. Lisa pisut värsket koriandrit ning aseta katteks teine leivaviil.