Rannarootsi

Talvised toidud

Magushapu seakülg tangu-kapsahautise ja röstitud peedi püreega

Rannarootsi tootevalikus leidub magushapu seakülg, mille valmistamiseks on vaja liha vormis (kaanega kaetult) küpsetada 2 tundi. See piisav aeg, et roa juurde kõrvale valmis meisterdada üks tummine tangu-kapsahautis ning äkiline peedipüree. Viimane jääb kergelt magus ning on tegelikult mõeldud liha juurde nö täiustamiseks. Küpsetatud seakülje juurde sobib ideaalselt pisut magusat ning seetõttu võid alati valida traditsioonilise pohlamoosi. Siin ongi aga moosi asendamas maitserohke peedipüree, mis sobib serveerimiseks nii kuumalt kui ka külmkapikülmalt! Kastmeks selles roas kasuta ahjuvormi tekkinud leent.
Magushapu seakülg tangu-kapsahautise ja röstitud peedi püreega

Koostisosad

Kogus: neljale-viiele
  • 1 pk Rannarootsi magushapu seakülge (valmista vastavalt pakendil olevatele juhistele)
Tangu-kapsahautis
  • 0,5 sibulat 
  • 1 dl odratangu 
  • 5 dl puljongit 
  • 200 g värsket kapsast 
  • soola, pipart 
Röstitud peedi püree
  • 250 g toorest peeti (kooritud kogus) 
  • soola, pipart, pruuni suhkrut 
  • oliiviõli 
  • 1 dl kohvikoort 
  • 1 sl jahvatatud metsapähklijahu

Valmistamine

Tangu-kapsahautise jaoks haki sibul ning prae paksupõhjalises potis klaasjaks. Loputa tangud korralikult voolava vee all puhtaks ning lisa sibulale. Prae läbi ning vala juurde puljong. Riivi kapsas jämeda riiviga ning lisa segades tangudele. Lase roal keskmisel kuumusel haududa ca 30 minutit. Keera kuumus kinni, maitsesta vajadusel ning seejärel lase kaane all hautisel rahuneda.
Soovitus: Soovi korral võid hautisele lisada ka röstitud köömneid. Need lisa vahetult peale hautise valmimist!
Peedipüree jaoks lõika peet tükkideks, pane ahjuvormi ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Piserda peale oliiviõli ning küpseta ahjus 200 kraadi juures u 40 minutit. Seejärel püreesta koos koore ja pähklijahuga korralikult ühtlaseks massiks. Vajadusel maitsesta!