Rannarootsi

Talvised toidud

Rabajõhvika ahjupraad peedise kruubipudruga

Klassikaline kruubipuder saab siin retseptis juurde ühe kelmika komponendi. Täpsemalt toore peedi, mis jagab roale nii värvi, mahlasust kui ka pisut magusamat maitset. Lõpptulemuseks on üks äärmiselt põnev lisandiretsept, mis sobitub hästi Rabajõhvika ahjuliha kõrvale. Kui sa kruubid eelmisel päeval likku paned, siis on selle kruubipudru valmistamine oluliselt kiirem. Samal ajal kui küpseb ahjus liha, siis saab pliidil valmida kruubipuder!
Rabajõhvika ahjupraad peedise kruubipudruga

Koostisosad

Kogus: kahele-kolmele
  • 1 Rannarootsi Rabajõhvika ahjupraad leesikatega 600 g 
  • 2 dl odrakruupi 
  • 0,5 l köögiviljapuljongit 
  • 200 g toorest peeti 
  • 100 g toorjuustu 
  • soola

Valmistamine

Loputa kruubid korralikult voolava vee all puhtaks. Seejärel pane need ööpäevaks likku. Järgmisel päeval pane esmalt liha ahju, selleks eemalda karbilt kile ning küpseta koos karbiga 180 °C ahjus 60 minutit. Võimalusel kasuta pöörleva õhu režiimi ja mitte grillrežiimi.
Seejärel nõruta kruubid ning pane koos puljongiga potti keema. Koori ja riivi peet ning lisa potti. Lase roal madalal kuumusel podisedes valmida umbes 30-40 minutit. Vajadusel lisa täiendavalt puljongit. Roa valmimise lõpul lisa segades juurde toorjuust, maitsesta täiendavalt. Seejärel kata pott kaanega ning lase pudrul järelvalmida mõned minutid. Serveeri ahjulihaga.