Rannarootsi

Talvised toidud

Krõbedad lihapulgad muskaatkõrvitsa-rooskapsa sooja salatiga

Värvikirev sügistalvine muskaatkõrvitsa ja rooskapsa salat sobib hästi paneeritud krõbedate lihapulkadega.
Krõbedad lihapulgad muskaatkõrvitsa-rooskapsa sooja salatiga

Koostisosad

Rannarootsi krõbedaid lihapulgad muskaatkõrvitsa-rooskapsa salatiga
Kogus: kahele
• 200 g rooskapsaid, vajadusel välimised lehed eemaldatud ja poolitatuna
• 200 g muskaatkõrvitsat, koorituna ja kuubikutena
• 2 sl oliiviõli
• 2 sl mett või vahtrasiirupit
• 100 g pekaaniapähkleid, röstituna
• Paar peotäit pohli
• Soola ja pipart
• Sidrunimahla

Valmistamine

Rannarootsi krõbedad lihapulgad on nn karbiga ahju toode. Eemalda karbilt kile ja küpseta ahjus 180 °C juures 35 minutit, kasutades võimalusel pöörleva õhu režiimi. Kõrvitsa-rooskapsa salati jaoks kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Kalla ahjuplaadile eraldi rooskapsad ja piserda neid oliiviõli, soola ja pipraga. Lükka rooskapsad ahjuplaadi ühte otsa. Teisele poole ahjuplaadile laota tükeldatud kõrvits, sega kõrvitsatükid oliiviõli, 2 supilusikatäie meega. Sega kõrvitsatükke nii, et nad oleksid õliga kaetud. Aseta ahjuplaat 200 kraadi juurde ahju ja rösti 20-25 minutit, kuni rooskapsad ja kõrvits on kuldsed. Vahepeal võid ahjuplaadil olevaid köögivilju segada, et nad ühtlaselt pruunistuksid. Tõsta ahjust välja ja jahuta veidi. Sega kausis röstitud kõrvits, rooskapsad, pekaaniapähklid ja kuivatatud pohlad. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Serveeri soojalt ja koos värskelt ahjus võetud lihapulkadega.