Rannarootsi

Talvised toidud

Toorjuustutaskud spinati läätsepätsikestega ja külma kastmega

Krõbeda katte ja mahlase sisuga Rannarootsi toorjuustutaskud on maitsev lihapala, millele sobib hästi seltsiliseks sättida üsna tummise olemisega läätse- ja spinatipätsikesed. Juurde võib pakkuda küüslaugust külma kastet ja nii saabki tõhusa ja maitsva taldrikutäie kokku kombineerida.
Toorjuustutaskud spinati läätsepätsikestega ja külma kastmega

Koostisosad

Kogus: kahele
• Rannarootsi toorjuustutasku
• 1,5 dl punaseid läätsesid
• 1,5 dl vett
• 100 g spinatit
• 1 küüslauguküüs, hakituna
• 1 dl panko paneeringut
• 1 muna, lahtiklopituna
• 1 dl speltajahu
• Näpuotsatäis vürtsköömneid
• Soola ja pipart
• Õli praadimiseks 
Külm kaste:
• 1 dl paksemat hapukoort
• 1 küüslauguküüs, hakituna
• Peotäis hakitud värsket tilli
• Soola ja pipart
• Näpuotsaga suhkrut

Valmistamine

Kastme jaoks sega kokku kastme komponendid. Maitsesta Läätse-spinatipätsikeste jaoks keeda läätsed pehmeks vastavalt pakendi juhistele soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lisa spinat ja hakitud küüslauk ja keeda veel umbes minutijagu. Vedelik peaks olema täielikult läätsede sisse keenud ja mass kuiv. Tõsta pott või kastrul tulelt, sega juurde panko paneering ja jäta mõneks minutiks seisma. Kuumuta pannil õli. Kalla jahu ühte kausikesse ja muna teise. Vormi läätsemassist neli pätsikest ja veereta pätsikesi algselt munas ja siis jahus. Prae pannil kuumas õlis mõlemalt poolt mõned minutid, kuni pätsikesed on kuldsed ja krõbeda koorikuga. Samal ajal kui pätsikesi praed, küpseta ahjus valmis ka toorjuustutaskud. Rannarootsi toorjuustutaskud on nn karbiga ahju toode. Eemalda karbilt kile ja küpseta ahjus 180 °C juures 40 minutit, kasutades võimalusel pöörleva õhu režiimi.