Rannarootsi

Talvised toidud

Vasikalihasült mädarõikakastme ja Hasselbacki kartulitega

Rannarootsi Vasikalihasült on hõrk suutäis ja traditsiooniliselt sobib süldi juurde pakkuda kuuma kartulit. Vahelduseks klassikalisele keedukartulile võib vasikalihasüldile seltsiks sättida veidi uhkemat varianti kartulilt ehk Hasselbacki kartulilõõtsa. Kastmeks sobib suurepäraselt mädarõikakaste. Kokku saab piduroa mõõtu komplekti.
Vasikalihasült mädarõikakastme ja Hasselbacki kartulitega

Koostisosad

Kogus: kahele
• 1 karp Rannarootsi vasikalihasülti
• 2 suuremat kartulit koos koorega
• Õli
• Soolahelbeid
Mädarõikakaste: • 1-2 tl mädarõigast, riivituna või purgist võetud mädarõigast
• 100 g paksemat hapukoort
• 1 tl sinepit
• 1 tl suhkrut
• Soola ja pipart

Valmistamine

Hasselbacki kartulite valmistamiseks pese esmalt kartulid hoolikalt ja kuivata. Aseta kartulid näiteks kahe söögipulga vahele ja lõika terava noaga kartulisse võimalikult tihedalt viilud nii, et kartuli alumine osa jääb lahti lõikamata. Piserda kartuleid õliga, puista peale soolahelbeid ning küpseta 180-200 kraadi juures ca 45-60 minutit, kuni kartulid on läbi küpsenud ja kergelt äärtest pruunistunud. Võid küpsemise vahepeal kartuleid veel õliga piserdada. Mädarõikakastme jaoks sega kõik kastme koostisosad. Säti maitsed enda jaoks paika ja sobivaks. Serveeri sülti koos kuumade kartulite ja mädarõikakastmega.