Rannarootsi

Talvised toidud

Särtsakas Rabajõhvika toorvorstihautis

Toorvorstid sobivad imehästi täitmaks rolli ühes korralikus hautises. Need toorvorstid on niivõrd maitserikkad, et jagavad oma olemust edukalt kogu ülejäänud roaga. Seesugune vürtsikas hautis on eriti sobiv just jahedamate ilmadega. Õnneks on seesuguse roa valmistamine imelihtne, mistõttu sobib see kiiresti valmistamiseks näiteks peale pikemat õues olekut , kui külm on juba kergelt sõrmeotsi ja nina näpistanud.
Särtsakas Rabajõhvika toorvorstihautis

Koostisosad

Kogus: neljale-viiele

  • 1 pk Rannarootsi Toorjuustu-muraka toorvorste 
  • 1 sibul 
  • 2 porgandit 
  • 2 varsselleri vart 
  • 125 g minimaisi 
  • 1 tl cayenne pipart 
  • peotäis värsket oreganot, hakituna 
  • 1 purk purustatud tomateid 
  • 2 dl köögiviljapuljongit 
  • 2 purki valgeid ube* 
  • peotäis riivitud parmesani 
  • soola, pipart

Valmistamine

Lõika toorvorstid väiksemateks juppideks, haki sibul ning viiluta porgandid, varssellerid ja minimaisid. Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli ning pruunista toorvorstid kergelt jumekaks. Poole pealt lisa sibul. Kui sibul on klaasjas, siis lisa porgandi- , varsselleri- ja maisiviilud. Sega juurde cayenne pipar. Kuumuta kiirelt läbi ning lisa oregano, purustatud tomatid, puljong ja oad. Vajadusel maitsesta. Sega läbi ning hauta madalal kuumusel pool tunnikest või seni, kuni köögiviljad on pehmed. Vahetult enne serveerimist sega hautisesse juust.
*Loputa oad korralikult enne hautisesse lisamist voolava vee all läbi!