Rannarootsi

Tootesarjad

Eesti Parim Lihatoode - kolm võitu järjest ei ole juhus

Rannarootsi Lihatööstus on kolmel järjestikusel aastal pälvinud Toiduliidu konkursi „Eesti Parim Toiduaine“ lihakategooria hõbemärgi „Eesti Parim Lihatoode“.

Rannarootsi Pardikoivad hapukapsaga on "Eesti Parim Lihatoode 2017"


Pardikoivad hapukapsaga on külmal hooajal tõeliselt kosutav maitsenauding, mis gurmaanidele juba tuntud talveroog. Nüüd on seda aga võimalik palju lihtsamini ja kiiremini teha, sest pakis olevad kaks pardikoiba on eelküpsetatud. Hapukapsaga hautatud pardiliha jääb eriti hõrk ning mahlane, pakkudes just sellist turgutust, mida hing külmal ajal vajab.

Rannarootsi Grillkoot on „Eesti Parim Lihatoode 2016“

Grillkoot on BBQ-marinaadis eelküpsetatud seakoot, mis valmib grillil kiiresti ja sobib nii grillipeole kui ka piduliku eine põhiroaks. Tegemist on esimese nn pork wings’i-tüüpi tootega Eesti turul. Pork wings’ideks ehk seatiibadeks nimetatakse neid seetõttu, et koodid on väikesed ning meenutavad oma väljanägemiselt kanatiibu, mis on samuti grillijate seas armastatud. Kamarata ja vähese rasvasisaldusega koodiliha on tänu kõrgele kollageenisisaldusele väga maitsev. Kuna koodis on suhteliselt tugevad lihased, sobib see toorainena ideaalselt eelküpsetatud lihatooteks – toorelt grillides kooti üldjuhul hästi valmistada ei õnnestu. Grillkoot ei sisalda tehislikku lõhna- ega maitsetugevdajat.

Teriyaki grillribid on „Eesti Parim Lihatoode 2015“

Teriyaki grillribi on Eestis esimesena turule toodud eelküpsetatud grillribi, mis sai kiiresti tarbijate lemmikuks ja mis on muutunud meie enimmüüdud eelküpsetatud tooteks. Ribiliha loetakse lihaarmastajate hulgas üheks kõige maitsvamaks osaks sea juures ning selle valmistusviise on erinevaid, kuid suvel on eriti populaarne grillimine. Nii oleme ka meie loonud just grillribi. 


Mis on parima lihatoote tiitli saamise valem?

Julgeme kombineerida uusi põnevaid töötlemisviise (nt eelküpsetamine), tooraineid (koot ja ribi) ning maitseid (BBQ ja Teriyaki).

Eelküpsetamine ehk sous-vide /(su: `vi:d)/, prantsuse keeles „vaakumis“, on meetod, kus toit pakendatakse õhukindlasse plastkotti ja seejärel küpsetatakse kaua madalatel temperatuuridel.  Nii jääb liha ülipehme ning mahlane. Eelküpsetatud tooteid on kodus kerge valmistada, sest need on peaaegu valmis ja nende valmistamine võtab vähe aega.

Teriyaki

Teriyaki on Jaapani köögist pärinev kaste, mida kasutatakse erinevate lihatoodete maitsestamiseks.
Sõna teriyaki on jaapani keeles liitsõna – teri tähendab läiget või sära, yaki aga küpsetamist-praadimist-grillimist.

BBQ

Barbecue ehk BBQ päritolu kohta on erinevaid hinnanguid. On arvatud, et see pärineb Lähis-Idast, Hiinast, Polüneesiast või Prantsusmaalt. Tänapäeval peetakse nii grillimise kui ka barbecue kodumaaks siiski USA-d. Seal kannab igasugune kodune grillipidu nime barbecue (barbeque), lühendatult BBQ või lihtsalt Q. Tõeline Ameerika BBQ-kaste on meeldivalt suitsuse, kergelt magusa ning maheda maitsega.