Rannarootsi

Ettevõttest
Uudised

Rannarootsi: eestlaste maitsemeel on avatumaks muutunud

18. jaanuar 2013 Eestlaste ühe eelistatuima lihatoodete pakkuja Rannarootsi verivorste osteti lõppenud aasta detsembris viiendiku võrra enam kui 2011. aasta samal perioodil. Kõige enamnõutud ahjupraad oli seakaelapraad terijaki kastmes. Kokku müüs Maag Lihatööstus aasta viimases kvartalis 200 tonni talvetooteid.

Eestlaste seas on igal aastal detsembris väga populaarsed nii verivorstid kui ka ahjupraed. „Kõige enam müüdud verivorstideks olid möödunud jõulukuul verivorstid suitsupekiga, 2005. aastal parimaks verivorstiks valitud päkapikuvorst ning jõulupunnid,“ sõnas Maag Lihatööstuse AS müügi- ja turundusdirektor Marek Mettas. 

Kui mõne aasta eest eelistasid tarbijad maitsestamata värsket liha, siis nüüdseks on taas populaarsed poolvalmis lihatooted. “Eestlased on muutunud aastatega ka avatumaks uutele maitsetele ­– nii osutus kõige soositumaks jõulupraeks sügisel Tallinna toidumessi pimetestil parimaks jõulupraeks hinnatud Rannarootsi seakaela praad terijaki kastmes,“ lisas Mettas. Jõulupraadidest osteti rohkesti ka ahjukooti küpsetuskotis ja maitsestatud pehmet ahjuribi. 

Rannarootsi talvetoodete valikus on kokku 20 toodet, mille seas on ahjupraade, veri- ja ahjuvorste. Erakordselt menukaks ­­osutusid jõulukuul viinerid, mille müük kasvas 2011. aasta detsembri tulemustega võrreldes 38 protsenti.

Lisainformatsioon:

Margit Talts
Maag Lihatööstuse ASi juhataja
margit.talts@maag.ee; tel +372 607 7608

Marek Mettas
Maag Lihatööstuse ASi müügi – ja turundusdirektor
marek.mettas@maag.ee; tel +372 607 7614