Rannarootsi

Retseptid

Täidetud sibulad Rannarootsi EHE peekoniga

Peekonil on imeline võime muuta pea iga toit kordades maitsvamaks. Erandiks ei ole siin ka sibulasuupisted, mis küpsevad juustuse täidisega peekonist roseti sees. Sel moel segunevad kõik maitsed ja tulemuseks on tõeliselt maitsev suupiste, mis sobib nii omaette soojaks suupisteks või siis ka kaaslaseks mõne kala- või liharoa juurde.
Täidetud sibulad Rannarootsi EHE peekoniga

Koostisosad

Kogus: neljale
• 8-16 viilu Rannarootsi EHE suitsupeekonit
• 4 väiksemat ühesuurust valget sibulat
• 50 g riivitud parmesani juustu + pealeriputamiseks
• 3 sl riivsaia
• 2 sl hapukoort
• peotäis basiilikulehti
• soola, pipart, oliiviõli

Valmistamine

Koori sibulad ja keeda neid veega kaetult ca 15 minutit. Tõsta veest välja ning lase veidi jahtuda. Lõika sibulad horisontaalselt pooleks ning urgitse keskmised kihid välja. Alles peaks jääma 1-2 välimist kihti. Haki sibulasisu peeneks ning hauta pannil õlis keskmisel kuumusel kümmekond minutit. Tõsta pann tulelt ning lisa sibulamassi sisse riivitud parmesan, hapukoor, riivsai ja peeneks rebitud basiilikulehed. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta saadud segu sibulast tehtud „kausside“ sisse. Keera sibulatele ümber peekoni viilud (vajadusel kinnita need tikuga). Puista peale veel riivitud parmesani ning aseta sibulad ahjuvormi. Võid kasutada muffinivormi, mille sees püsib peekon paremini sibula ümber. Küpseta 200 kraadi juures ca 30 minutit, kuni pealmine juustukiht on parajalt kuldpruun. Söö kas iseseisva roana või põhitoidu lisandina.