Nostalgiline tatrapuder väikese lisandiga
Selle pudru näol on tegemist lihtsa roaga, mis sobib söömiseks nii lõunasel kui ka õhtusel ajal. See roog sisaldab lisaks ka köögivilja, mis koos tatraga potis maitsvalt ühtlustub, seega naudivad toitu ka suuremad köögiviljapõlgurid. Selleks, et rooga veelgi toitvamaks muuta on lisatud sellele valmistamiseks pisut liha. Selleks võib olla mõni lemmiksink või eelmisest päevast järelejäänud grill-liha või küpsetatud toorvorstid!
Koostisosad
Kogus: kolmele-neljaleAeg: 20 min
- 5 dl vett
- 200 g tatart
- 0,5 tl soola (tatra keetmiseks)
- 200 g pastinaaki või porgandit
- 200 g küpsetatud EHE Grill-liha seavälisfileest või 100 g EHE Veisesink välisfileest, tükeldatuna
- 1 sl värskelt hakitud tüümiani
- 1 sl röstsibulat
- 1 sl võid
- 1 sl riivitud parmesani
- soola, pipart
- tüümiani, paremsanilaaste
Valmistamine
Lase vesi potis keema. Samal ajal loputa tatar korralikult voolava vee all ning aseta siis potti keevale veele seltsiks. Lisa sool. Alanda kuumust, et vesi vaikselt podiseks. Riivi juurvili peene riivipoolega ning lisa samuti potti. Keeda seni, kuni kogu vedelik on imendunud, selleks kulub ca 10-15 min.Kui puder on valmis, lisa segades juurde ülejäänud. Maitsesta lõplikult ning serveeri!