Poke sealihaga
Poke on roog, kus on võimalik kasutada eelmisest toidukorrast järelejäänud toitu. Algselt on tegelikult tegemist Havailt pärit roaga, kus seda süüakse alati toore kalaga serveeritult. Võimalusi selle valmistamiseks on mitmeid ning nii on kala asendatud vastavalt meelepärasele ning võimalustele. Nii, et kui jääb toidukorrast järgi liha, siis saab seda edukalt ärakasutada poke-kausis.
Koostisosad
Kogus: kaheleValmistamisaeg: 15 min
- ca 150 g keedetud riisi
- 150 g küpsetatud sealiha nt Rannarootsi Põrsas kotis
- 50 g toorest porgandit
- 2 sl (kuhjaga) wakame vetikasalatit
- 2 sl marineeritud ingverit
- peotäis värsket jääsalatit
- 1 tl hakitud tüümiani
- 2 sl heledat sojakastet
- 2 sl riisiäädikat
- 2 sl seesamiõli
- mett