Jaapanipärane Ramen supp lihaga
Ramen-supi puljong on aromaatne ning küllastunud ingverist, tšillist ning teistest maitseainetest. Üldjuhul rändab sellise supi sisse ka pikalt ahjus küpsenud liha. Kas tegemist on pardi-, sea-, veise- või mõne muu lihaga oleneb täiesti sööja isiklikest eelistustest, aga soovitav on kasutada pikalt küpsenud ahjuliha. Kuna Ramen supi valmistamise võlu on selle valmimise kiirus ja lihtsus, siis on soovitav kasutada selle supi valmistamisel eelküpsetatud liha. Rannarootsi tootevalikus olev eelküpsetatud Rabajõhvika veisepõsk on selleks suurepärane võimalus. Liha küpseb valmis 45 minutiga - selle ajaga jõuab ilusti ette valmistada kogu ülejäänud supi. Võib kasutada ka eelmisel õhtul üle jäänud Rannarootsi Seakaela talvises marinaadis, kuna see on mõnusalt pehme ja lagunev liha ning sobib seetõttu hästi ramen supi sisse.
Koostisosad
Kogus: neljale- 1 l köögiviljapuljongit
- 2 sl hakitud ingverit
- 2 sl hakitud tšillipipart
- 2 tl austrikastet
- 2 sl sojakastet
- 1 pk Rannarootsi
Jäägristeigid metsseakaelakarbonaadist
- 4 muna
- 200 g šampinjone
- 2 varssellerivart
- suur peotäis värsket koriandrit
- 8 paksoilehte
- 1 porgand (toores)
- soola, pipart
Valmistamine
Kõigepealt pane ahju soovitud liha. Seejärel prae pannil munad valmis, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta potis puljongit ning lisa ingver, tšilli, austri- ja sojakaste.Viiluta seened ning prae pannil läbi. Lisa puljongile. Viiluta varssellerid, haki koriander ning lisa samuti puljongisse. Keeda puljongit kümmekond minutit ning seejärel lisa paksoilehed, keeda veel 2 minutit. Köögivilja- ehk juliennelõikurit kasutades lõika porgandist ribad, jaga need supikaussidesse. Jaota kaussidesse puljongis olevad seened, paksoilehed ja varssellerid. Pista kaussidesse meelepärane kogus küpsetatud liha ning aseta peale praemuna. Vala kaussidesse puljong, raputa peale soola-pipart, pisut koriandrit ning serveeri!
Tähelepanek:
Traditsiooniline Ramen-supp koosneb munanuudlitest ning need võid soovi korral supile lisada.