Lavaššipirukas peekoniga
Pisut teistmoodi pirukas, millele lisatakse katted alles peale lavaššipõhja küpsetamist. Katte saad valida endale meelepärase ning hooajalt lähtuvalt. Sellele pirukale on aga lisatud katteks kodujuustu, parmesani, salatilehti, kurki ning peekonit, mis pannil krõbedaks praetud.
Koostisosad
Kogus: neljale kuni kuueleValmistamisaeg: 15 min
- 1 lavašš
- 150 g riivitud juustu
- oliiviõli
- 1 küüslauguküüs
- soola
- 1 pakk Rannarootsi Suurus loeb Peekonirulli
- 75 g kurki
- 200 g kodujuustu
- suur peotäis salatilehti
- parmesanilaaste
- 1 tl hakitud pähkleid
- soola, pipart
- oliiviõli
Valmistamine
Laotsa poolele lavaššile pool riivitud juustu kogusest. Raputa peale purustatud küüslauguküüs. Piserda üle oliiviõliga. Kata see katmata lavaššipoolega ning laota pealmisele lavaššile ülejäänud juust. Piserda peale veel pisut oliiviõli ning maitsestakergelt soolaga. Küpseta pirukapõhja ahjus 180 kraadi juures 5-8 minutit.
Prae pannil peekoniviilud krõbedaks. Lõika kurgist julienne-riivi abil pikad ribad (selle puudumisel võid kurgi ka hakkida). Küpsenud lavaššipõhjale laota kodujuust, seejärel aseta peale kurgiribad, salatilehed, parmesanilaastud ja pähklid. Laota pirukale peekoniribad. Raputa peale soola-pipart ning piserda üle oliiviõliga. Serveeri!
Prae pannil peekoniviilud krõbedaks. Lõika kurgist julienne-riivi abil pikad ribad (selle puudumisel võid kurgi ka hakkida). Küpsenud lavaššipõhjale laota kodujuust, seejärel aseta peale kurgiribad, salatilehed, parmesanilaastud ja pähklid. Laota pirukale peekoniribad. Raputa peale soola-pipart ning piserda üle oliiviõliga. Serveeri!