Rannarootsi

Retseptid

Teriyaki grillribi ning aasiapärane paksoi tšilli ja ingveriga

Teriyaki marinaadis eelküpsetatud grillribid on kui kingitus kõigile neile, kel aasiapärased maitsed meele järele. Sellele pärjatud ja paljude lemmikuks saanud tõsiselt maitsvale liharoale sobib juurde pakkuda samuti Aasiast pärit paksoid või Hiina lehtnaerist, mis on tegelikult kapsa sugulane ja Aasia köögis väga sage külaline. Paksoid valmistades ei tohiks teda liiga pehmeks hautada, vaid valge osa peab jääma pärjalt krõmpsuv. Paksoi peaks olema juba päris hästi leitav suuremates poodides, samas võib paksoi asemel ja sarnasel moel valmistada ka noort peakapsast, Hiina kapsast või ka Rooma salatit.
Teriyaki grillribi ning aasiapärane paksoi tšilli ja ingveriga

Koostisosad

Kogus: neljale
  • Rannarootsi Teriyaki eelküpsetatud grillribid 
  • 400 g paksoid ehk Hiina lehtnaerist, pooleks või veeranditeks lõigatud 
  • 1 sl maapähkliõli vm õli 
  • 1 tl seesamiõli 
  • 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud 
  • 1 tšillipipra kaun, peeneks hakitud 
  • pöidlasuurune jupp värsket ingverit, peeneks hakitud 
  • 1 sl sojakastet

Valmistamine

Pane Teriyaki grillribid grillil hõõguvatele sütele 5-8 minutiks, kuni liha on saavutanud kuldpruuni värvuse või lase ahjus ribil 220 °C juures 20–25 minutit küpseda, seda aeg-ajalt keerates, et see ikka mõlemalt poolt mõnusalt jumekas jääks.
Paksoi valmistamiseks kuumuta vokkpannil õli, lisa seesamiõli. Lisa pannile kuuma õli sisse küüslauk, tšillipipar ja ingver ning voki üks-kaks minutit. Lisa paksoi koos sojakastmega ja voki läbi, kuni roheline osa on pehmeks muutunud ning valge osa veel krõmps. Selleks kulub mõni minut. Vajadusel lisa pannile veidi vett. Tõsta pannilt, kraabi kokku veel pannile jäänud ingver-tšilli-küüslauk ja tõsta paksoile peale. Serveeri koheselt koos Teriyaki grillribidega.