Rannarootsi

Retseptid

Kuldne grillribi värvilise coleslaw salatiga

Kogu perele sobiva maheda maitsega Rannarootsi Kuldne grillribi on madalal temperatuuril pikalt eelküpsenud ja seetõttu on selle kodus valmistamine kiire ja lihtne. Grillribi juurde sobib suurepäraselt lisandiks Coleslaw salat, kus kohtuvad krõmpsuvad värsked värvilised köögiviljad ja rikkalik majoneesine ning kergelt hapukas kaste. Salatis moodustavad duo kaks võrdselt head tegijat – valge ja punane peakapsas. Taustalauljateks porgand ja päevalilleseemned.
Kuldne grillribi värvilise coleslaw salatiga

Koostisosad

Kogus: kuuele
• Rannarootsi Kuldne grillribi
• pool väiksemast valge kapsa peast, peente ribadena
• pool väiksemast punase kapsa peast, peente ribadena
• 2 porgandit, ribadena
• 1 dl majoneesi
• 2 sl valge veini äädikat
• 2 sl pruuni suhkrut
• soola ja pipart
• päevalilleseemneid serveerimiseks
• hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Grilli ribi hõõguvatel sütel 5-8 minutit, kuni liha on saavutanud kuldpruuni värvuse. Ahjus tuleks ribil lasta 220 °C juures 20–25 minutit küpseda, seda aeg-ajalt keerates, et see ikka mõlemalt poolt mõnusalt jumekas jääks.
Salati valmistamiseks sega esmalt kokku kastmeained ehk majonees, äädikas, suhkur, sool ja pipar. Tõsta kapsa- ja porgandiribad suurde kaussi ning kalla peale kaste. Sega korralikult läbi ja lase maitsetel veidi aega jahedas seguneda. Grillribiga serveerides lisa salatile päevalilleseemneid ja hakitud värsket peterselli.