Rannarootsi EHE Pulgavinkud
Sellised pulga otsa torgatud krõbedas ja kuldkollases tainas küpsetatud vinkud ei jäta ühtegi last külmaks. Samal moel võib valmistada ka vinkupontšikuid ehk siis ilma pulgata tainas vinkud õlis kuldseks küpsetada. Lastele on samas pidulikuks snäkiks väga mõnus haarata pulga otsa torgatud suupistet. Käed jäävad ka puhtaks.
Koostisosad
Kogus: ca 24 pulgavinkut
• Ca 2,5 dl õli friteerimiseks
• 1 pakk Rannarootsi EHE viinereid, pooleks lõigatuna
• 1,5 dl jahu
• 1,5 dl maisijahu
• 1 tl suhkrut
• 1,5 tl küpsetuspulbrit
• Näpuotsaga soola
• Värskelt jahvatatud musta pipart
• 1,5 dl piima
• 1 suurem muna, lahtiklopituna
Valmistamine
Kuumuta kitsamas kastrulis keskmisel kuumusel õli. Sega tainas. Selleks sega omavahel jahud, suhkur, sool, küpsetuspulber. Teises kausis sega omavahel piim ja muna. Ühenda segud omavahel ja sega ühtlaseks. Torka pooliku viineri sisse puidust tikk või varras ning keeruta poolitatud viinerit tainas. Kontrolli õli temperatuuri. Selleks viska õli sisse tükike saia. Kui see särisedes kohe küpsema hakkab, on õli parajal temperatuuril. Hoia õli keskmisel kuumusel, muidu kipub küpsetis liiga kiirelt küpsema. Friteeri osade kaupa tainas keerutatud viinereid õli sees. Proovi pulga otsa torgatud vinkud tõsta kastrulisse nii, et nad jääksid püsti vastu kastruli äärt. Teise võimalusena küpseta pulgavinkusid külili koos pulgaga ja keera siis vahepeal pallikesele teine külg, et ta ühtlaselt küpseks. Võid pallikesed ka ilma pulgata valmis küpsetada ja siis alles pulga otsa torgata. Jälgi, et õli sees oleks kogu tainaga kaetud osa. Kuldpruuniks küpsenud vinkud tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri võimalusel soojalt või siis ka jahtunult. Torka pulgavinkud näiteks poolitatud suure tomati sisse. Siis on hea sealt igaühel haarata. Paku juurde meelepärast ketšupit või dipikastet.