Veisesingi-kodujuustutäidisega vastlasaiad
Kui vahukooresed vastlakuklid ei ahvatle, siis proovi pisut soolasemat ampsu. Siin on sarvesaiade vahele pistetud maitsvat ja lihtsat (soolast) kodujuustukreemi, mis sedasorti küpsetisega suurepäraselt kokku sobitub.
Koostisosad
Kogus: 8 tkValmistamisaeg: 30 min
- 500 g pärmi-lehttainast
- 8 viilu EHE Veisesinki
- salatilehti
- 150 g mascarponet
- 3 sl majoneesi
- 150 g kodujuustu
- 3 sl hakitud tilli
- soola, pipart
Valmistamine
Lõika tainast 8 kolmnurka, tee laiemasse otsa pisike sisselõige ning rulli siis tainalapid kokku sarvesaiadeks. Küpseta neid 200 kraadi juured kuldse jume saavutamiseni (ca 7 min).Kreemi valmistamiseks püreesta kõik ained ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga. Küpsenud ja jahtunud saiakesed lõika horisontaalselt pooleks. Aseta vahele salatilehed ja singiviil ning kata kreemiga. Kõige viimasena tõsta saiamütsike uuesti saiale. Toimi samamoodi ka teiste küpsetistega.