Rannarootsi

Retseptid

Veisesingi-kodujuustutäidisega vastlasaiad

Kui vahukooresed vastlakuklid ei ahvatle, siis proovi pisut soolasemat ampsu. Siin on sarvesaiade vahele pistetud maitsvat ja lihtsat (soolast) kodujuustukreemi, mis sedasorti küpsetisega suurepäraselt kokku sobitub.
Veisesingi-kodujuustutäidisega vastlasaiad

Koostisosad

Kogus: 8 tk
Valmistamisaeg: 30 min
Kreem:
  • 150 g mascarponet
  • 3 sl majoneesi
  • 150 g kodujuustu
  • 3 sl hakitud tilli
  • soola, pipart

Valmistamine

Lõika tainast 8 kolmnurka, tee laiemasse otsa pisike sisselõige ning rulli siis tainalapid kokku sarvesaiadeks. Küpseta neid 200 kraadi juured kuldse jume saavutamiseni (ca 7 min).

Kreemi valmistamiseks püreesta kõik ained ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga. Küpsenud ja jahtunud saiakesed lõika horisontaalselt pooleks. Aseta vahele salatilehed ja singiviil ning kata kreemiga. Kõige viimasena tõsta saiamütsike uuesti saiale. Toimi samamoodi ka teiste küpsetistega.