Rannarootsi

Retseptid

Kartuli-tangupuder Kiire seaga

See puder on vist paljudele teada, kuid miskipärast valmitatakse kodudes seda harva. Tegelikult on see soojendav roog hea asendus kasrtulipudrule. Kõrvale sobib hästi pakkumiseks Rannarootsi Kiire siga või Searulaad.
Kartuli-tangupuder Kiire seaga

Koostisosad

Valmistamisaeg: ca 30-40 min
Kogus: kuuele 
  • Rannarootsi Kiire siga või Searulaad
  • 1 kg kartuleid 
  • 1 suurem porgand 
  • 1 liiter vett 
  • soola 
  • 1 dl odratangu 
  • 75 g võid 
  • 1 väike sibul 
  • 3-4 sl hakitud tilli 
  • 0,5 tl kurkumit

Valmistamine

Vamista Rannarootsi ahjupraad vastavalt pakendil olevatele juhistele. 
Koori köögiviljad, tükelda need ning keeda siis soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Loputa tangud korralikult ning lisa peaaegu pehmetele köögiviljadele. Keeda madalal kuumusel kuni komponendid on pehmed. Seejärel nõruta üleliigne vedelik. Haki sibul ning prae pannil klaasjaks. Lisa nõrutatud pudrule koheselt praetud sibul, või, till ja kurkum. Tambi pudrunuiaga kõik ühtlaseks. Maitsesta lõplikult ning serveeri lihaga!