Seakael talvises marinaadis koduste küüslaugukartulitega
Koduse olemusega kartulid, mis sobivad imehästi jahedasse hooaega. Serveeri näiteks koos Rannarootsi Searulaadi või Talvises marinaadis seakaelaga
Koostisosad
Kogus: kahele - kolmele- Rannarootsi Searulaad või Seakael talvises marinaadis
- 1 kg kartuleid
- soola
- 100 g oliiviõli
- 4 küüslauguküünt
- 4 sl hakitud peterselli
- 2 sl pärmihelbeid
Valmistamine
Valmista Rannarootsi ahjupraad vastavalt pakendil olevale juhisele.Koori kartulid, tükelda väiksemateks tükkideks ning keeda soolaga maitsestatud vees ca 5-7 minutit. Nõruta seejärel kartulid ning pane need ahjuvormi (võimalusel ühe kihina). Sega omavahel oliiviõli, hakitud küüslauguküüned ja petersell ning nirista segu kartulitele. Sega, et kõik saaks õliseguga kokku. Raputa üle pärmihelvestega ning küpseta seejärel ahjus 200 kraadi juures 15-20 min ehk seni kuni kartulid kerge kuldpruuni jume omandavad. Maitsesta vajadusel.
PS! Küpsemise ajal või vahepeal kartuleid pöörata 1-2 korda.