Rannarootsi

Retseptid

Vasikalihast osso buco koheva juurselleripüreega

Rannarootsi osso buco jääb lõpptulemusena äärmiselt pehme ja mahlane, mistõttu sobib selle roa kõrvale täiendamiseks imehästi kerge ja õhuline juurselleripüree. See püree sisaldab lisaks juursellerile veel kartulit, mis püreele pisut toekamat ilmet annab. Lisaks võid meisterdada liha küpsetamisest ahjupannile jäänud leemest imehea kastme. Selleks ühenda omavahel ahjuvormi tekkinud vedelik ja pisut vahustamata vahukoort ning kuumuta segu pliidil madalal kuumusel seni, kuni kaste on ühtlustunud ning paksenenud. Maitseaineid maitsestamiseks pole vaja, kuna tekkinud kaste on niigi maitserikas!
Vasikalihast osso buco koheva juurselleripüreega

Koostisosad

Kogus: püreest jagub neljale!

Valmistamine

Küpseta osso bucot ahjus 220 kraadi juures 35-45 minutit, vahepeal kasta liha vormi tekkinud leemega. Samal ajal koori ja tükelda juurseller ning pane see koos puljongi, küüslauguküüne ja sibulaviiludega madalale kuumusele keema. Teises potis keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kui juurseller on pehme, siis nõruta puljong teise anumasse. Püreesta segu, valades pehmendamiseks juurde pisut kõrvale pandud puljongit. Pehmeks keenud kartulid nõruta ning suru need läbi kartuliriivi või siis riivi peenema riivipoolega. Sega see kokku juurselleripüreele. Lisa või ja vahukoor ning sega kõik ühtlaseks. Vajadusel maitsesta.