Vasikalihast osso buco koheva juurselleripüreega
Rannarootsi osso buco jääb lõpptulemusena äärmiselt pehme ja mahlane, mistõttu sobib selle roa kõrvale täiendamiseks imehästi kerge ja õhuline juurselleripüree. See püree sisaldab lisaks juursellerile veel kartulit, mis püreele pisut toekamat ilmet annab. Lisaks võid meisterdada liha küpsetamisest ahjupannile jäänud leemest imehea kastme. Selleks ühenda omavahel ahjuvormi tekkinud vedelik ja pisut vahustamata vahukoort ning kuumuta segu pliidil madalal kuumusel seni, kuni kaste on ühtlustunud ning paksenenud. Maitseaineid maitsestamiseks pole vaja, kuna tekkinud kaste on niigi maitserikas!
Koostisosad
Kogus: püreest jagub neljale!- 1 pk Rannarootsi vasikalihast osso bucot
- 700 g juursellerit
- 5 dl köögiviljapuljongit
- 1 küüslauguküüs
- 0,5 sibulat
- 600 g kartulit
- soola
- 50 g võid
- 1 dl vahukoort