Rannarootsi

Retseptid

Searulaad kartuli-kõrvitsapüreega

„Põrsas kotis“ Searulaadi kõrvale sobib hästi kartuli-kõrvitsapüree. See puder on pehme ja siidine ning mis kõige toredam – maitseb üldjuhul ka neile, kellele kõrvits kõige lemmikum ei ole. Selles pürees ei jaga kõrvits tugevat maitset, vaid lisab sobivat tekstuuri, mis lõpptulemuse meeldivalt kohevaks ja õhuliseks teeb.
Searulaad kartuli-kõrvitsapüreega

Koostisosad

Kogus: neljale - kuuele
Kartuli-kõrvitsapüree valmistamisaeg: ca 40 min
  • 1 kg kooritud kartuleid 
  • 400 g kõrvitsa viljaliha 
  • soola 
  • 50 g võid 
  • 100 ml (1dl) kohvikoort 
  • 50 g parmesani 
  • mõned näpuotsatäied jahvatatud muskaatpähklit

Valmistamine

Võta liha pool tundi enne ahju panemist toatemperatuurile tahenema. Eemalda pealmine kile ja küpseta liha ahjuplaadil koos küpsetuskotiga vastavalt pakendil olevatele juhistele.
Kuni liha valmib, keeda kartuli-ja kõrvitatükid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel nõruta ning tambi köögiviljad pudrunuiaga pudruks. Lisa vahepeal seltsi ka või, koor ja parmesan. Tambi seni, kuni püree on kohev, maitsesta muskaatpähkli ja vajadusel soolaga. Kui vaja, lisa täiendavalt ka kohvikoort. Serveeri koheselt!